Hezbol·là culpa grups rebels sirians de la mort del seu líder militar

L'Observatori Sirià de Drets Humans nega que hi hagués cap atac de radicals contra Mustafa Badredín

15.05.2016 | 00:00

El grup xiïta libanès Hezbol·là va responsabilitzar grups armats radicals de la mort del seu líder militar, Mustafa Badredín, que va morir a Síria, on la milícia dóna suport al règim del president Bashar al-Assad. "L'explosió que va portar a la mort de Badredín va ser causada per un bombardeig d'artilleria dels grups islamistes radicals", va assegurar el grup en un comunicat.
Hezbol·là va anunciar divendres que Badredín, àlies Zu al Fiqar, va perdre la vida en una "forta explosió" en una de les bases de la milícia prop de l'aeroport de Damasc, en un bombardeig que va ser atribuït en un primer moment a Israel. "La investigació de la mort de Badredín augmentarà la nostra determinació a seguir en la lluita contra les bandes criminals" a Síria, va destacar Hezbol·là en la nota. "Aquesta és una única batalla contra el projecte sionista-americà, la punta de llança ara mateix són els terroristes takfirites", va afegir.
Badredín, que va ser enterrat al barri de Gubeiri, bastió de Hezbol·là al sud de Beirut, va substituir el seu cunyat Imad Mugniye com a líder militar del grup xiïta, després que aquest fos assassinat a Síria el 2008 en un atac amb cotxe bomba atribuït a Israel.
L'Observatori Sirià de Drets Humans va negar que els grups armats rebels estiguin darrere de la mort de Badredín. L'Observatori va assenyalar que "cap projectil ha estat llançat contra l'aeroport internacional de Damasc i els seus voltants en els passats dies", segons fonts de les faccions islàmiques rebels i de les forces governamentals que actuen a la zona. Així mateix, els activistes de l'Observatori sobre el terreny no van observar la caiguda de cap projectil en aquesta àrea en els passats dies.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema