El president de Ciutadans, Albert Rivera, va garantir que si el seu partit és "decisiu" després del 26 de juny "hi haurà Govern", i va apel·lar a fer una "empenteta" a les urnes a la seva formació per treure Espanya de l'"atzucac" en què es troba per ser incapaç de formar Govern. Rivera va llançar aquest missatge en el Consell General de Ciutadans que es va celebrar a Barcelona i que va servir per ratificar les seves llistes a les eleccions generals del proper 26 de juny i per aprovar la candidatura de Rivera a la presidència del Govern.

El líder de Ciutadans va assegurar en diverses ocasions que la seva formació és el "partit de la classe mitjana" i que és l'"opció de canvi dels moderats" en aquestes eleccions, i va fer una crida a superar els "bàndols", perquè és possible "un canvi sense deixar ningú a la cuneta, sense vermells i blaus", va destacar.

Va donar per fet que ningú no podrà "governar en solitari" després dels comicis, sinó que caldrà formar coalicions i "donar-se la mà", i en aquesta línia va apuntar que Ciutadans allargarà la mà "a esquerra i a dreta".

En qualsevol cas, va deixar clar, en un missatge a la llista formada per IU i Podem, que no permetrà que "el populisme" arribi al Govern d'Espanya, i es va desmarcar de les opcions que plantegen "falçs i martells". "Que els espanyols dormin tranquils i sàpiguen que ni les seves pensions, ni els seus estalvis, ni les seves feines, ni les seves empreses no perillen perquè el populisme amb nosaltres mai no arribarà al Govern d'Espanya", va sentenciar.

Al mateix temps, i aquesta vegada en al·lusió implícita al PP, la candidatura del qual encapçala Mariano Rajoy, va advertir: "Ja veurem si alguns entenen que no hi ha una sola persona més important que Espanya. Ningú no és imprescindible", i va supeditar el canvi polític a Espanya a posar fi a la corrupció i que hi hagi "noves persones" al capdavant del Govern.

Sense "xantatges"

En aquesta línia, va comentar que "nosaltres no tenim motxilles. No tenim ningú fent-nos xantatges al Senat, com Rita Barberá, o com Luis Bárcenas".

En la seva intervenció, Rivera va donar per fet que el seu partit no podrà governar "sol" després de la cita electoral, sinó que haurà de fer-ho "amb més gent", i en aquesta línia es va desmarcar del Govern a l'ombra que presentarà el PSOE avui a Barcelona.

"De què serveix presentar gabinets de govern si no governaran sols?", es va preguntar, tot afegint que el seu partit no "enganyarà" els ciutadans. "Hi haurà Govern, però sempre donant-se la mà", va assenyalar.

També el líder de Ciutadans va assegurar que el proper 26 de juny "no cal elegir entre els que no volen canviar les coses i els que volen destrossar-les", sinó que existeix una opció de "tercera via" que faci possible que "ningú no se senti exclòs".

La candidatura de Rivera a la presidència del Govern va obtenir 35 vots a favor, tres en blanc i un vot nul, mentre que les candidatures a les generals de totes les províncies, que es van votar en bloc, van ser ratificades per 33 vots a favor i sis en blanc.