Condemnen a un Mosso per usar documents robats per no pagar multes

L'acusat identificava com a conductor a terceres persones que havien denunciat la pèrdua dels papers

16.05.2016 | 15:49

El Tribunal Suprem ha condemnat a 3 anys i 9 mesos de presó a un mosso d'esquadra que va usar documents extraviats per estrangers per no afrontar el pagament i la pèrdua de punts a causa de sancions per excés de velocitat i altres faltes comeses amb cotxes que va posar a nom de la seva dona.

"L'acusat, en qualitat de propietari d'aquests vehicles, era qui efectuava totes les gestions relacionades amb els mateixos i pagava les quantitats corresponents que el seu ús generés", encara que els dos vehicles, d'alta gamma, estiguessin a nom de la seva dona, relata la sentència.

"Per evitar haver de pagar les sancions pecuniàries i la pèrdua de punts en el seu carnet i desplaçar la seva responsabilitat derivada d'infraccions de la Llei de seguretat viària quan era denunciat per conduir els vehicles amb excés de velocitat, l'acusat identificava com a conductor a terceres persones que havien denunciat la pèrdua de la documentació a la Comissaria de l'Estació de tren de Sants "on estava destinat, continua.

"En la citada Comissaria de l'Estació de tren de Sants es rebien denúncies de pèrdua i sostracció de documentació habitualment i es recuperava la que prèviament s'havia extraviat o bé per haver estat objecte de sostracció", afegeix.

"Durant el període en què la documentació no era reclamada pels seus titulars en les dependències de Sants Montjuïc, els passaports, permisos de conducció i similars es guardaven en una caixa que estava a l'armari d'un despatx, sense mesures especials de custòdia o bé de registre d'accés a aquesta documentació ". Això va ser aprofitat per l'agent, relata la sentència.

El Suprem considera que aquests fets són constitutius d'un delicte contra la intimitat, amb finalitat lucrativa, comès per funcionari públic, i d'un delicte de falsedat en document privat.

Pel primer dels delictes imposa una pena de tres anys i tres mesos de presó, i pel segon sis mesos de presó a l'agent, Fernando P.V., Mosso d'Esquadra entre 2005 i 2007.

La defensa va argüir que s'havia produït el perdó de l'ofès l'agent (és a dir, dels titulars de la documentació utilitzada), però l'alt tribunal considera que aquest perdó "no és contemplat pel legislador quan es tracta de delictes que afecten a interessos generals ".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Espanya Internacional

Iceta no veu risc de ruptura amb el PSOE i insisteix que defensarà el «no»

"Avui no col·lidirem amb el PSOE, venim a expressar els nostres arguments", diu a l'entrada del...

Centenars de persones demanen el «no» a Rajoy davant de la seu de Ferraz

Centenars de persones demanen el «no» a Rajoy davant de la seu de Ferraz

Els manifestants sol·liciten la celebració d'un Congrés extraordinari i unes primàries per elegir...

Rajoy s´embolica amb l´anglès i diu que serà investit en «one hour»

Rajoy s´embolica amb l´anglès i diu que serà investit en «one hour»

Així ha contestat a Brussel·les en ser preguntat per la seva possible investidura · Volia dir en...

Mor un camioner a Castella i Lleó a l´explotar-li una roda mentre la canviava

La víctima, de 49 anys, va quedar atrapat sota el seu vehicle quan la roda va fer explosió

El Tribunal Suprem crida a declarar Rita Barberá com a imputada el 21 de novembre

El Tribunal Suprem crida a declarar Rita Barberá com a imputada el 21 de novembre

El jutge Conde Pumpido admet la personació del PSOE com a acusació popular imposant-li una fiança...

Enllaços recomanats: Premis cinema