El PP va censurar ahir el "govern en la penombra" presentat pel candidat socialista a la presidència del Govern, Pedro Sánchez, i li va reclamar "respecte" per la figura de l'expresident del Govern Adolfo Suárez, en apreciar un intent de voler "apropiar-se" del seu llegat.

En una roda de premsa a Barcelona, la vicesecretària d'Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, va carregar contra el "govern en la penombra" que va presentar ahir Pedro Sánchez a Barcelona, i li va replicar que aquest hipotètic executiu representaria les "polítiques fracassades de l'esquerra".

Levy va advertir que Sánchez està "mentint" en presentar aquest suposat govern, ja que "els espanyols saben perfectament" que si el PSOE arriba al Govern ho farà de la mà del "bloc extremista" de l'esquerra, en al·lusió a la candidatura formada per Podem i IU.

Sánchez, en la seva proclamació com a candidat, va emular Adolfo Suárez per desgranar diversos compromisos i ahir el PP va retreure aquestes referències a l'expresident del govern espanyol. "El senyor del veto i de les línies vermelles no pot donar lliçons en parlar d'Adolfo Suárez. Ens sembla una estafa" va dir Levy.