Tractaven d'estalviar temps en la seva excursió amb bicicleta travessant un antic túnel que es va convertir en una trampa mortal. Dos asturians amants del ciclisme de 32 i 64 anys van morir la tarda de dissabte passat en un punt situat entre les localitats lleoneses de Valdelugueros i Valdehuesa. El fet que no arribessin a casa després de sortir amb bicicleta va causar l'alarma de familiars que van alertar la Guàrdia Civil: però el fatal desenllaç no es va conèixer fins a la tarda d'ahir diumenge.

El canal que connecta el riu Curueño i el pantà del Porma és utilitzat de forma ocasional per ciclistes. Permet estalviar temps i té una longitud d'uns cinc quilòmetres. L'accés està prohibit i hi ha una tanca de seguretat però algunes persones la traspassen per circular per la vella canalització ja en desús.

Els investigadors encara desconeixen què va poder haver succeït en el transcurs del trajecte a les fosques pel canal. A l'inici del túnel només hi havia deu centímetres d'aigua, però els agents sospiten que, a causa de les recents pluges, va poder haver-se acumulat aigua en alguna zona, de manera que en anar avançant el nivell va ser elevant-se fins als dos metres: allò es va convertir en un parany mortal.

Els cadàvers van ser trobats quan només faltaven 500 metres per sortir del túnel, han indicat mitjans de la subdelegació del govern a Lleó. Un helicòpter que sobrevolava la zona ahir diumenge va localitzar una de les bicicletes a la sortida del túnel.

Els dos morts eren naturals d'Astúries i tenien una casa a la localitat de Tolivia de Dalt, a la qual acudien alguns caps de setmana per descansar i gaudir del seu esport favorit, segons els mateixos mitjans. Hi va ser efectuada pel Grup de Rescat i Intervenció en muntanya (Greim) de la Guàrdia Civil.