El Govern de Castella-la Manxa, presidit llavors per José María Barreda, va sol·licitar l'any 2007 al Jutjat d'Instrucció número 1 d'Illescas que permetés a l'Administració autonòmica retirar pagant l'imputat (l'amo de l'abocador, que es troba fugit) els pneumàtics del cementiri de Seseña on s'ha produït l'incendi, petició a la qual es va respondre el 2008 al·legant que no pertocava a qui es demandava.

Segons l'escrit presentat al Jutjat per part del Govern autonòmic, el lletrat de la Junta de Comunitats explicava que es reiterava aquesta petició després de no rebre notificació sobre la mateixa, i insistia a la justícia que deduís «el pertinent testimoni per la possible comissió d'un delicte de desobediència» per part de l'empresa gestora de l'abocador.

Castella-la Manxa i Madrid van acordar que «l'endemà» que s'extingeixi l'incendi a la planta de pneumàtics de Seseña, en un parell de setmanes avaluaran la zona per decidir-se per un dels dos projectes de recuperació de la parcel·la, presentats per les empreses públiques Tragsa i Emgrisa.

Així ho van explicar, en una roda de premsa conjunta a Toledo, els consellers de Medi Ambient de Castella-la Manxa i de la Comunitat de Madrid, Francisco Martínez Arroyo i Jaime González Taboada, respectivament, després de la reunió que van mantenir per avaluar la situació.

Els consellers van afirmar que la qualitat de l'aire que afecta els veïns de Seseña, i en particular de la urbanització del Quiñón, no presenta cap anomalia, tot i que van admetre que hi ha contaminació a les capes altes de la atmosfera. Les previsions apunten que el foc quedarà extingit d'aquí a deu o quinze dies.