Deixen en llibertat un nen de 13 anys tot i apunyalar 30 cops la xicota a Mèxic

La família l'interna en un psiquiàtric després que un jutge determinés que és inimputable per la seva edat

17.05.2016 | 00:00

Un any després de la mort de Christopher, el nen de cinc anys a qui cinc menors d'entre 11 i 15 anys, cosins i amics, van torturar i assassinar brutalment en una colònia de Chihuahua; un altre nou cas de violència infantil ha sacsejat Mèxic. Fa tres setmanes un noi de 13 anys va assassinar la seva xicota d'11 apunyalant-la 30 vegades a Monclova, estat de Coahuila. L'homicida va ser detingut quan diversos agents es van presentar a la colònia Guerrero, després de trobar la seva mare el cos ensangonat de Diana Lizeth, la xicota del menor.
La relació entre els nens era un secret que es va destapar quan Lizeth va escriure al seu mur de Facebook el que seria el seu últim missatge: «Estic trista perquè el meu xicot s'ha enfadat i no em vol parlar perquè el seu germà i ell es van barallar, simplement es van barallar i vaig defensar el seu germà, ara està enfadat i no em vol parlar».
Hores després, la mare, Blanca Estrada, va tornar a casa des de la feina i va començar a cridar, segons van explicar els veïns de forma colpidora, en trobar el cos de la seva filla a terra, cap per avall i sobre un bassal de sang.
En els últims dies la família del jove assassí ha rebut tot tipus d'amenaces de mort anònimes després de l'enorme indignació popular al barri en conèixer-se que Javier és inimputable per la seva edat i no pot ser penalment jutjat. Després de decretar el jutge la seva llibertat, la família de l'adolescent assassí va decidir internar-lo en un centre psiquiàtric, cosa que no ha fet disminuir la set de venjança dels seus veïns. El jove homicida sembla que tenia una doble cara: d'una banda era educat i simpàtic amb les veïnes i de l'altra a casa era conflictiu i violent.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema