El Govern de Colòmbia i les FARC van anunciar a l'Havana un acord per a la sortida dels menors de 15 anys dels campaments del grup guerriller i es van comprometre a elaborar un full de ruta per desmobilitzar progressivament tots els menors de 18 anys. L'acord inclou un programa d'atenció especial dirigit a aquests menors per garantir la seva reintegració a la vida civil.

Aquesta iniciativa s'inscriu en les mesures de reducció de la intensitat del conflicte armat colombià i té com a antecedent l'anunci fet al febrer per la guerrilla de les FARC que no reclutaran menors de 18 anys, un any després del seu compromís de no acceptar a les seves files menors de 17 anys.

A tots els menors que surtin de la guerrilla se'ls considerarà víctimes, i en el cas dels menors de 14 anys en cap cas poden ser declarats penalment responsables; mentre que als que tinguin entre 14 i 18 anys se'ls aplicarà el benefici de l'indult per rebel·lió i delictes connexos. Sobre els menors que hagin estat processats o condemnats per delictes no amnistiables s'estudiarà la seva situació en una fase posterior.?El cap negociador de les FARC, Iván Márquez, va explicar que són 21 els menors de 15 anys que estan en els seus campaments.