El Banc d'Espanya va indemnitzar Fernández Ordóñez amb 348.000 €

El Tribunal de Comptes revela que l'exgovernador de l'entitat guanyava molt més del que deia gràcies a les dietes per reunions

18.05.2016 | 00:00
Miguel Ángel?Fernández Ordóñez, en una foto d´arxiu.
Miguel Ángel?Fernández Ordóñez, en una foto d´arxiu.

El Tribunal de Comptes ha destapat indemnitzacions per acomiadament al Banc d'Espanya que són privilegiades en l'àmbit de l'Administració Pública. L'exgovernador, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, va aconseguir 348.751 euros quan va deixar la institució el 2012 i el seu cap jurídic, José Antonio Alepuz, altres 322.961 euros el mateix any. En total, es van repartir 671.712 euros en l'any de la intervenció de Bankia i petició de rescat bancari a la Unió Europea, segons El Mundo.
En el cas d'Ordóñez, el Banc d'Espanya el va indemnitzar amb el 80% de l'últim salari percebut i durant dos anys, per compensar-li no poder treballar en cap banc o entitat incompatible. La xifra revelada pel Tribunal de Comptes constitueix una sorpresa, ja que el sou conegut d'Ordóñez era de 176.000 euros, de manera que la indemnització durant dos anys amb el 80% no podia superar els 280.000 euros. No obstant això, segons revela el Tribunal de Comptes, Ordóñez guanyava molt més del que deia, ja que cobrava dietes per cada reunió en els comitès que convocava. Això fa que el seu últim sou fos superior i, per tant, la indemnització també.
«El càlcul de les quantitats satisfetes va tenir en compte, a més del seu sou, diversos complements i les dietes d'assistència a les reunions del Consell de Govern i de la seva Comissió Executiva», assenyala el Tribunal de Comptes en el seu informe de fiscalització del compliment de la normativa en matèria d'indemnitzacions rebudes per cessament d'alts càrrecs i del règim retributiu d'alts directius de determinades entitats del sector públic estatal dels anys 2012 a 2014. Les indemnitzacions al Banc d'Espanya són les més elevades de totes les fiscalitzades.

Quantia «adequada»
L'òrgan fiscalitzador critica que el Banc d'Espanya, dirigit pel seu successor Luis Linde, no hagi publicat en el seu Portal de Transparència la indemnització d'Ordóñez, però admet que la seva quantia és «adequada» a la normativa interna de l'organisme aprovada el 2008.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Espanya Internacional

Mor un camioner a Castella i Lleó a l´explotar-li una roda mentre la canviava

La víctima, de 49 anys, va quedar atrapat sota el seu vehicle quan la roda va fer explosió

El Tribunal Suprem crida a declarar Rita Barberá com a imputada el 21 de novembre

El Tribunal Suprem crida a declarar Rita Barberá com a imputada el 21 de novembre

El jutge Conde Pumpido admet la personació del PSOE com a acusació popular imposant-li una fiança...

El Tribunal Suprem cita a declarar Rita Barberá pel presumpte blanqueig de capitals

El Tribunal Suprem cita a declarar Rita Barberá pel presumpte blanqueig de capitals

La senadora i exalcaldessa haurà de comparèixer el 21 de novembre

L´home que va amenaçar Puigdemont per Facebook li demana disculpes

Jorge Fernández atribueix el missatge a un "acalorament". Puigdemont ha anunciat que retira la...

Trump apunta a un possible frau electoral als EUA

Trump apunta a un possible frau electoral als EUA

La sospita del candidat republicà marca el darrer debat amb Clinton

Enllaços recomanats: Premis cinema