Acusen Cañete d'haver designat director d'Acuamed una persona no qualificada

19.05.2016 | 00:00

L'exministre d'Agricultura i actual comissari europeu, Miguel Arias Cañete, va triar Arcadio Mateo per dirigir Acuamed malgrat que no tenia experiència en l'administració i ni tan sols tenia una qualificació tècnica com a enginyer, segons l'exsubsecretari de Presidència Federico Ramos. En la seva declaració com investigat davant el jutge Eloy Velasco, instructor d'aquesta causa sobre el pagament de presumptes comissions, Ramos, exnúmero tres de la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, va assenyalar que l'elecció de Mateo -en presó des gener- va ser de Cañete.
En el marc d'aquesta causa, Ramos va declarar davan del jutge que Mateo acudia als consells de l'empresa pública Agua de las Cuencas Mediterránas (Acuamed) sense preparar-se res. Davant d'aquesta situació, Ramos li va comentar a Cañete que amb aquesta nul·la preparació seria preferible que estigués al capdavant la directora d'Enginyeria i Construcció, Maria Gabriela Mañueco, que va quedar en llibertat recentment després d'abonar la fiança de 300.000 euros que li va imposar el jutge.
En aquell moment, Cañete li va dir que si li donava a triar entre la directora enginyera i Arcadio Mateo, ell es quedava amb aquest últim. Tot i la responsabilitat que Ramos va traslladar a Cañete per aquesta elecció, fonts oficials van assenyalar que això no té per què rovocar la imputació de l'exministre en aquesta causa.
Ramos es va veure relacionat amb el cas Acuamed després que diversos exempleats de l'empresa pública asseguressin al jutge Velasco que va participar en la presumpta reunió amb FCC en la qual es va pactar una «compensació indeguda» de 40 milions d'euros a la constructora.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema