El responsable de la Unitat de lesions medul·lars de l'Institut Guttmann, Joan Vidal, ha assegurat que la nena amb tetraplegia per enterovirus és "un cas extremadament excepcional" i ha afegit que la petita, de tres anys, està afectada per l'enterovirus D68, que és "completament diferent" al tipus de virus del brot declarat.

La menor, ingressada a l'Institut Guttmann des de fa tres setmanes, està connectada a una màquina per poder respirar i no té mobilitat als braços i les cames. Els metges estan estudiant la possibilitat d'implantar-li un marcapàs diafragmàtic per poder desconnectar-la. La nena ha entrat en un programa de rehabilitació intensiva.

Joan Vidal ha explicat que el programa de rehabilitació servirà per "adaptar la situació de discapacitat a la nena i també a la família". Segons ha ressaltat, encara no s'ha de donar la lesió per irreversible perquè cal "esperar uns mesos per veure si hi ha creixement neurològic". "Tenim certa esperança que hi puguin haver petites millores funcionals", ha puntualitzat.

Vidal ha insistit en què es tracta d'un cas "totalment únic" i que "normalment els enterovirus no acaben provocant seqüeles neurològiques tan greus". Per això ha demanat calma.