Federico Rubio va explicar davant del tribunal del cas Nóos que va fer les declaracions de la Renda de la Família Reial, inclosa la infanta Cristina, i també durant quatre exercicis la d'Iñaki Urdangarin, per amistat amb el rei emèrit Joan Carles, però va afegirque no va tenir cap relació amb l'Institut Nóos i mai va revisar els comptes de l'empresa Aizoon. En la seva declaració com a testimoni davant del tribunal, en la quaranta-setena jornada del judici del cas Nóos, Rubio va detallar que va elaborar la declaració d'IRPF de la infanta Cristina des de principis dels 90 fins a 2010 i la d'Urdangarin des de 1997 fins a l'any 2001.

Aquest període no inclou l'etapa en la qual el marit de la Infanta va presidir l'Institut Nóos. En el judici de Nóos, Urdangarin està acusat de presumpte delicte fiscal en l'IRPF de 2007 i 2008 per uns 337.140 euros que va tributar a través d'Aizoon, i Manos Limpias acusa també la Infanta com a presumpta cooperadora en dos delictes.

Rubio va declarar que la seva única relació amb la infanta Cristina i el seu marit va ser que va confeccionar per a cada un d'ells durant aquells anys els seus Impostos sobre la Renda de les Persones Físiques i de Patrimoni i els va presentar davant l'Agència Tributària.

Va deixar d'elaborar la renda d'Urdangarin quan li va transmetre «que tenia uns assessors a Barcelona que li farien la declaració de renda» i li va semblar «fenomenal».

Va seguir fent la de la Infanta fins el 2010, però no va ser per un encàrrec directe de ningú, sinó perquè «ve de tradició, d'una relació amb el pare de Cristina de Borbó i igual que se la feia a ell m'ocupava dels altres membres de la família i ells no han dit res en contra».

Rubio, que és adjunt a la Direcció General de Tributs del Ministeri d'Economia i Hisenda, va explicar que pel seu lloc a l'administració no té «facultat ni obligació» de fer la declaració de cap contribuent, però feia les dels membres de la Família Reial per amistat i tradició, una funció que mai va ser remunerada. El motiu és aquesta amistat de temps: «És exclusivament pels meus coneixements i la meva relació amb la família», va afirmar.

El funcionari d'Hisenda va assenyalar que les dades per fer les declaracions les facilitava el llavors secretari de les infantes, Carlos García Revenga.