Una de les 200 nenes segrestades a Chibok fa més de dos anys pel grup gihadista Boko Haram va ser trobada en bon estat en un bosc del nord de Nigèria, va explicar el portaveu de la Comunitat de Chibok, Manasseh Allen. L'adolescent, Amina, que ja ha estat identificada per la seva mare, va ser trobada per un membre del grup de vigilància civil en els marges del bosc de Sambisa, principal refugi dels islamistes nigerians.

Posteriorment, va ser traslladada perquè la reconeguessin la seva mare i el vicedirector de l'escola de Chibok en la qual va ser segrestada a l'abril de 2014, qui també va confirmar la seva identitat. La menor va ser trobada amb un nadó de pocs mesos que podria ser el seu fill.

Amina és una de les 276 noies que van ser segrestades durant la matinada del 14 abril de 2014 mentre dormien a l'escola com a represàlia per assistir a classe, perquè Boko Haram considera que rebre una educació fora de les madrasses -escoles islàmiques- és una traïció als valors de l'Islam. Després de nombroses informacions falses sobre suposats rescats, encara queden 218 noies en captivitat.

Organitzacions internacionals calculen que Boko Haram té retingudes milers de dones i nenes, però cap d'elles ha aconseguit tanta repercussió com les de Chibok, convertides en un símbol per la campanya a les xarxes socials de personalitats famoses.

Boko Haram lluita per imposar un Estat islàmic al nord-est de Nigèria a través d'una campanya de terror, i un dels seus principals objectius és el sistema educatiu. En els més de sis anys que dura el conflicte, ha assassinat a més de 12.000 persones i i han obligat 2,5 milions de persones a fugir de casa.