El secretari general de Manos Limpias, Miguel Bernad, va declarar davant el jutge que es va reunir amb el president de La Caixa, Isidre Fainé, que va demanar «temperar» la seva acusació a la infanta Cristina en el cas Noos, encara que no li van oferir diners ni ell li els va demanar, una versió que nega l'entitat financera.

Segons la declaració de Bernad, la reunió es va produir a la seu de La Caixa i Fainé li va traslladar la seva preocupació i li va dir que «el tema de la Infanta» era «una cosa dolenta, que contribuïa a desestabilitzar les institucions».

Fonts de l'entitat van assenyalar que, malgrat que es tracta d'un assumpte que està sota investigació judicial, «la Caixa aclareix que no ha tingut ni té cap tipus de relació amb Manos Limpias i mai no ha negociat un possible acord sobre la situació processal de la infanta Cristina». «A més, el president del grup, Isidre Fainé, mai no s'ha reunit amb el secretari de Manos Limpias», van afegir les fonts.

Segons la declaració de Bernad, la reunió es va celebrar «bastant abans» que comencés el judici i hi va estar present també el «segon de bord», el director de la Fundació La Caixa, Jaume Giró. «Mai no em van oferir diners ells. Mai no els vaig demanar. Jo els vaig dir que si algun dia preníem una decisió, serà una decisió neta per a Espanya», va afegir el secretari general de Manos Limpias a preguntes del fiscal.

Bernad va declarar davant el jutge que persones «rellevants» li havien aconsellat que retirés l'acusació contra la infanta Cristina en el cas Nóos, ja que altrament el «destrossarien» a ell, a la seva família i a Manos Limpias. Per contra, va afirmar haver rebut amenaces i fins i tot cartes a casa en què es deia que estava «embolicat amb la lletrada» per «desestabilitzar» el seu matrimoni.

«Se m'ha dit per persones rellevants: "Miguel, deixa el tema de la Infanta, perquè et destrossaran a tu, a la teva família i al sindicat. Destruiran el sindicat, perquè no pots anar contra la primera institució de l'Estat"», va afegir.

Bernad, que està en presó preventiva per aquest cas, va explicar les fonts de finançament del sindicat a preguntes del fiscal. El seu patrimoni procedeix, va dir, de les quotes dels seus 500 socis i d'alguna «petita aportació d'algun simpatitzant», uns números que estan tots documentats i es poden comprovar.