El virtual candidat republicà a la presidència dels EUA, Donald Trump, va afirmar que el que va succeir amb l'avió de la companyia Egyptair que feia la ruta París-el Caire amb 66 persones a bord «sembla un altre atac terrorista». «Quan serem durs, intel·ligents i vigilants?», va assegurar Trump al seu compte de la xarxa social Twitter.

Contràriament, el Govern dels EUA va assegurar que és «molt aviat» per establir les causes del sinistre de l'avió d'Egyptair, tot afegint que els investigadors consideren «tots els factors». «En aquest moment, és molt aviat per dir categòricament què va causar aquest desastre», va afirmar el portaveu de la Casa Blanca, Josh Earnest, en la seva roda de premsa diària, evitant establir una hipòtesi sobre els fets.

Earnest va explicar que les autoritats nord-americanes van oferir assistència a França i Egipte per col·laborar en la investigació sobre l'avió sinistrat. Segons la cadena de televisió CNN, funcionaris del Govern nord-americà treballen amb la teoria inicial que l'avió va poder ser abatut per una bomba, quelcom no confirmat ni descartat per la Casa Blanca.

En ser preguntat sobre això, Earnest va assenyalar que és conegut el «desig» dels grups terroristes de dur a terme atacs contra el transport aeri, però va insistir que en aquest cas encara era aviat per treure conclusions.

El president dels EUA, Barack Obama, va ser informat a primera hora sobre el sinistre per la seva principal assessora per a la lluita antiterrorista, Lisa Monaco, i va demanar actualitzacions al llarg del dia.

Cimera suspesa

El Partit Socialista Europeu (PSE) va suspendre la cimera que havia convocat per a avui a Roma després del sinistre. En la cimera havien de participar, entre altres, el president de França, François Hollande, i el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez.