El Consell de Ministres va aprovar concedir la nacionalitat espanyola a dos familiars de l'opositor veneçolà empresonat Leopoldo López, la seva germana Cristina i el marit d'aquesta, Herman José Sifontes Tovar, a més del president del diari El Nacional, la seva dona i els seus dos fills.

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, va argumentar que aquestes sis persones estan «summament afectades» per la «persecució política i judicial» que pateixen al seu país i que la decisió de concedir-los la nacionalitat els permet afrontar aquesta persecució «amb majors garanties democràtiques».

Va explicar que és «un exercici de responsabilitat» del Govern d'Espanya que manifesta així la seva «solidaritat als que pateixen la persecució política» i va recordar que l'Executiu ja va concedir la nacionalitat espanyola als pares de Leopoldo López l'any passat.

Segons va assenyalar, tant Cristina López com el seu marit, Herman José Sifontes Tovar, es troben en una «dramàtica» situació personal i familiar com a conseqüència de la «persecució política que injustament pateixen el seu germà, el seu pare i, en general, tota la família».

Per part seva, el ministre d'Exteriors i Cooperació en funcions, José Manuel García-Margallo, va assegurar que considera «útil» la visita del líder de Ciutadans, Albert Rivera, a Veneçuela si està dirigida a donar suport a la reconciliació nacional i no a «exacerbar ànims».

«El senyor Rivera prendrà la decisió que consideri oportuna. Ho analitzarem conjuntament i, en abstracte, consideraré que la visita és raonable, útil, si contribueix a la reconciliació nacional», va assenyalar el ministre d'Exteriors en funcions.