Agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil van acudir a l'Àrea d'Economia i Hisenda de l'Ajuntament de Madrid per sol·licitar expedients relacionats amb una peça separada del cas Púnica. Fonts coneixedores de la investigació van expressar la seva disposició a col·laborar en la mateixa i van avançar que facilitaran la documentació requerida el més aviat possible.

Els documents sol·licitats es refereixen a expedients de contractació de quinze empreses relacionades amb esdeveniments, actes culturals i publicitat. Les diligències estan declarades parcialment secretes.

El passat mes de febrer, en un informe, l'Ajuntament de Madrid va concloure que des d'aquesta institució i els seus ens autònoms es van realitzar contractes per valor de 32,4 milions d'euros amb set empreses implicades en la trama Púnica.

També per a ahir estava prevista la declaració de l'exconseller de la Comunitat de Madrid Francisco Granados a la comissió d'investigació sobre corrupció del Parlament madrileny. No obstant això, la compareixença va quedar ajornada després que Granados ho sol·licités per no haver pogut consultar cap dada sobre la Fundació Arpegio, objecte de la seva intervenció.

Així ho va anunciar la presidenta de la comissió, Dolores González, després d'un recés de prop d'una hora en què es va interrompre la connexió per videoconferència amb Granados des de la presó d'Estremera, on es troba empresonat arran del cas Púnica. L'objectiu és «tornar a tenir la confirmació del jutge sobre totes les garanties que assisteixen al compareixent», en referència a Eloy Velasco, de l'Audiència Nacional, instructor del cas.