Un estudi britànic vincula el terrorisme amb els problemes mentals

22.05.2016 | 00:00

La meitat de les persones que corren el perill de ser radicalitzades per terroristes estan relacionades amb algun problema mental o psicològic, segons les conclusions d'un estudi de la policia britànica divulgat avui. Les troballes de la citada recerca ofereixen informació addicional als cossos de policia per tractar d'esclarir per què una minoria de la població arriba a participar o a donar suport a actes de violència extrema. L'inspector Simon Cole, a càrrec del programa britànic Prevent ("Prevenir"), explica que el seu objectiu del treball és evitar que els ciutadans donin suport al terrorisme, va indicar en declaracions publicades avui pel diari The Guardian, i que "a partir del treball realitzat, sembla haver-hi un vincle entre les persones vulnerables i la salut mental".
El policia va admetre que també hi ha altres factors per explicar la radicalització d'alguns ciutadans, com l'empipament davant les polítiques exteriors dels Governs d'Occident, l'alienació, la degeneració socioeconòmica i la ideologia religiosa. En l'estudi, en el qual els agents analitzen 500 casos gestionats mitjançant un programa de anti-radicalització, van trobar que el 44 % dels individus implicats van ser avaluats per considerar-se que podrien ser vulnerables a certs problemes de salut mental o psicològica.

Noves línies de recerca
Les troballes de l'informe han donat lloc al fet que la policia hagi obert tres línies de recerca a Londres, a West Midlands i el nord-oest d'Anglaterra, a fi de "comprendre què i com es pot ajudar les persones", va assenyalar Cole. Els serveis d'intel·ligència estimen que unes 3.000 persones en el Regne Unit podrien representar una amenaça terrorista.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema