Roca Junyent nega haver demanat una reunió amb el jutge instructor del cas Noós

22.05.2016 | 00:00

L'advocat barceloní Miquel Roca va negar ahir, a través d'un comunicat, que demanés una entrevista privada amb José Castro, jutge del cas Nóos. Davant les afirmacions del jutge, en les quals assenyalava que poc abans d'imputar la infanta Cristina per segona vegada un advocat d'aquest despatx li va proposar mantenir una reunió privada, Roca afirma que "mai, ni directament ni indirecta" ha proposat "cap entrevista "secreta i confidencial" al jutge Castro".
Revela que el seu company de Palma Jaume Riutord, d'acord amb un costum forense de bona pràctica judicial, va traslladar a Castro que Roca, encarregat de la defensa de la infanta, es posava a la seva disposició "per a qualsevol diligència judicial", però assegura que no hi va haver cap petició d'entrevista, ni tenia cap sentit processal". Per a Miquel Roca, "resulta sorprenent i inexplicable l'aparició ara d'informacions en les quals es fa referència a una situació que mai es va produir". L'instructor del Cas Nóos va enviar una carta al jutge Santiago Pedraz en què li informava que el 2013, poc abans d'imputar la infanta Cristina per segona vegada, un advocat del despatx de Miquel Roca li va proposar una reunió en una finca de Palma o en una de Barcelona.
La carta li va arribar divendres per via notarial a Pedraz, instructor del cas Manos Limpias-Ausbanc i relata la visita de Riutord, "en els dies previs" que dictés, el 7 de gener del 2014, la segona imputació de la infanta.
"L'objecte d'aquestes visites semblava ser que era el de complir l'encàrrec que havia rebut de la resta de l'equip (de Roca) d'intentar obtenir una primícia informativa sobre quina seria la meva decisió al respecte", va explicar el jutge Castro.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema