El candidat dels Verds Alexander Van der Bellen ha guanyat per la mínima les eleccions presidencials austríaques, després d´aconseguir el 50,3% dels vots un cop comptades les paperetes enviades per correu. Van der Bellen s´ha imposat així al candidat de la ultradreta, Norbert Hofer, que ha assolit un 49,7% dels vots. La diferència ha estat de només 32.000 vots. L´ascens de la ultradreta a Àustria, que va desbancar populars i socialdemòcrates de les presidencials, ja va provocar la caiguda del canceller federal, Werner Faymann, substituït per Christian Kern. Van der Bellen, de 72 anys, serà el primer cap d´estat dels Verds.

Segons els resultats oficials difosos pel ministeri de l´Interior d´Àustria, Hofer ha aconseguit 2.223.458 vots a la segona volta, mentre que el guanyador, Van der Bellen, n´ha obtingut 2.254.484. L´ecologista va passar a la segona volta de les presidencials amb un 21,34% dels vots, per darrere del populista Hofer, que en va obtenir un 35%. El verd finalment s´ha imposat pel suport que ha rebut de tota la resta de partits, que han intentant aglutinar-se per evitar donar la presidència a la ultradreta. Abans del recompte del vot per correu, que representava a un 14% dels electors, Hofer havia aconseguit el 51,9% dels sufragis, i Van der Bellen el 48,1%.

A través de la seva pàgina de Facebook, Hofer ha admès la derrota i ha assegurat estar "trist". Amb tot, ha dit als seus seguidors que no "defalleixin". "L´esforç d´aquesta campanya electoral no és per res, és una inversió pel futur", ha assegurat l´ultradretà.