El ministeri de Defensa de Colòmbia ha enviat reforços militars i policials a la zona del Catatumbo on dissabte passat a la tarda s'hi va perdre el rastre de la periodista espanyola Salud Hernández Mora, per intentar localitzar el rastre de la desapareguda.

La informació difosa pel govern colombià no confirma les versions que han circulat sobre un suposat segrest de la periodista per part de la guerrilla de l'Ejército de Liberación Nacional (ELN) i tracta el cas, de moment, com una "possible desaparició". Segons el comunicat, "les primeres versions sobre la possible desaparició de la periodista Salud Hernández Mora, a la zona del Tarra", es van conèixer durant la tarda del diumenge passat.

El periòdic de Bogotà El Tiempo, del qual és columnista Hernández, va denunciar que dissabte es va perdre el rastre de la periodista, que també és corresponsal del diari El Mundo, i que l'últim cop que va ser vista es dirigia a la regió del Tarra, municipi que forma part de la convulsa zona del Catatumbo.

Hernández és coneguda per les seves postures radicals contra els grups guerrillers i les seves àcides crítiques al procés de pau del govern amb les FARC.

Precisament a la zona del Tarra hi ha una forta presència de grups guerrillers, especialment de l'ELN i del Front Libardo Mora Toro, un reducte de l'Exèrcit Popular d'Alliberament (EPL), que el govern considera una banda dedicada al narcotràfic.

El Ministeri de Defensa va afegir que el president colombià, Juan Manuel Santos, "va ordenar establir de manera prioritària el parador de la periodista", motiu pel qual es va reforçar l'operació a la zona. Aquest reforçament inclou el trasllat al Catatumbo d'una comissió especial del grup de lluita contra l'extorsió i el segrest, "la qual ja avança en la recopilació de testimoniatges i evidències que permetin establir el parador de la comunicadora".

El comunicat assenyala que, les informacions que han arribat a les autoritats assenyalen que Hernández, qui viu des de fa diversos anys a Colòmbia, "es trobava a la zona des de fa uns 20 dies efectuant un treball de camp afí amb la seva professió".