El candidat socialista, Pedro Sánchez, va defensar ahir que, encara que el canvi no és "patrimoni exclusiu" del PSOE i que quantes més persones se sentin identificades amb un govern del canvi "més poderós" serà aquest canvi, "si no guanya el PSOE, a Espanya no hi haurà canvi" el proper 26 de juny.

"El canvi no té intermediaris, el canvi és dir sí a la papereta del PSOE", va dir Sánchez, que va proclamar que el seu projecte es diu socialdemocracia, mentre que "el de Rajoy es diu Rajoy". "Anem a dir sí al canvi i no a Rajoy", va exposar. Sánchez va prometre que si guanya les eleccions hi haurà un govern "progressista, dialogant, net i social", i que serà "generós".

El candidat socialista va arrencar la seva precampanya amb un acte multitudinari a Madrid, acompanyat per l'expresident José Luis Rodríguez Zapatero, els exlíderes del PSOE Alfredo Pérez Rubalcaba i Joaquín Almunia, els membres del seu "equip del canvi", entre ells Josep Borrell, els candidats al Congrés i al Senat i els líders territorials i presidents autonòmics del partit.

Tots ells van anar desfilant fins a col·locar-se en un immens escenari, entre aplaudiments dels més de 2.000 assistents, als quals l'expresident Felipe González també va enviar un missatge de suport a través d'un vídeo, ja que no va poder acudir a l'acte per estar de viatge.

Membres tots ells d'un partit amb 137 anys d'història del que Sánchez se sent "un més" i que, al seu judici, està plagat de noms que els omplen d'"orgull", des de Pablo Iglesias -el fundador- fins a Juan Negrín o Largo Caballero, sense oblidar-se de Zapatero i Rubalcaba. "El PSOE no és ni de Pedro, ni de José Luis, ni d'Alfredo ni de Felipe ni de tants homes i dones dels quals ens sentim orgullosos; és a l'inrevés, nosaltres som del PSOE", va dir entre grans aplaudiments dels assistents.

Les quatre lletres de les seves sigles basten per definir-los, va aprofundir, per a continuació dir que uns altres, en al·lusió a la coalició entre Podem, IU i altres forces, tindran que presentar-se "amb paperetes apaïsades". Encara que va assegurar que el PSOE ja no pensa en el que "va poder ser", en al·lusió a la seva fallida investidura, Sánchez no va poder evitar referir-se a aquests cinc mesos i assenyalar que ell va entendre el missatge de les urnes del 20-D: "Que calia abandonar el i tu més, parlar de solucions i no de butaques, del que uneix i no del que divideix (...) Que calia acordar amb el diferent, i això va ser el que va fer el PSOE".