Obren judici oral contra Cotino per contractes durant la visita del Papa

El fiscal demana 11 anys de presó per a l'expresident de les Corts valencianes i 40 per a l'exdirector de RTVV

24.05.2016 | 06:55

El jutge del cas Gürtel, José de la Mata, ha obert judici oral contra l'expresident de les Corts valencianes i exdirector general de la Policia, Juan Cotino, i 22 persones més per contractar empreses de la trama per als actes de la visita del Papa a València el 2006. Cotino s'enfronta per aquesta peça de Gürtel a una petició fiscal de 11 anys de presó, encara que és l'exdirector de la televisió pública valenciana (RTVV) Pedro García Gimeno sobre qui recau la major petició de pena, de 40 anys de presó.
També es jutjarà diversos alts càrrecs de la televisió pública valenciana, així com el cap de la trama Gürtel, Francisco Correa (que s'enfronta a 38 anys de presó); el seu número dos, Pablo Crespo (37); Álvaro Pérez, El Bigotes (37), i el considerat blanquejador del grup, Jose Ramón Blanco Balín (18). En l'acte d'obertura d'aquest judici, el jutge fixa per als acusats fiances que superen els 200 milions d'euros per assegurar les responsabilitats pecuniàries que puguin declarar-se en la sentència.
En el cas de Cotino, li imposa una fiança civil de 4,3 milions, que s'eleva a 15 milions per Correa, Crespo i El Bigotes, i a 10 milions per a Blanco Balín. García Gimeno haurà de pagar 11,4 milions.

Pantalles i megafonia
El judici gira al voltant de la contractació de les pantalles i megafonia amb motiu de la visita del Papa i en ell es tracten delictes d'associació il·lícita, prevaricació, malversació, frau, falsedat, contra la Hisenda Pública, blanqueig de capitals i suborn.
Segons explica la Fiscalia en el seu escrit d'acusació, Cotino, «malgrat no tenir cap càrrec a la Fundació de la Comunitat Valenciana V Trobada Mundial de la Família ni formar part de les seves competències com a conseller, impulsava activament i gestionava "de facto" la contractació» corresponent a les pantalles i la megafonia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema