La vicesecretària d'Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, va destacar que la carta remesa pel president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, a la Comissió Europea, «no parla d'ajustos» addicionals per complir el dèficit, sinó de «mesures». Levy va assenyalar que Rajoy es compromet en la missiva a complir amb els objectius de dèficit, i va destacar que la millor manera de fer-ho és creant ocupació i avançant en la recuperació econòmica.

A més, va considerar «patètica i irresponsable» la lectura d'aquest assumpte que fa el líder socialista, Pedro Sánchez, a qui va acusar de tenir una agenda «oculta» que suposaria «més despesa, atur, recessió i deute» i li va retreure també que estigui suggerint que si governa no complirà amb els compromisos amb Europa.

La dirigent popular va considerar així mateix que «si ve un bloc d'esquerres» a governar el país es destruirà «de cop» tot el que s'ha aconseguit aquests anys i els objectius de dèficit «no podran complir-se». «Vindran a pujar impostos i a incomplir amb la UE» com a «especialistes que són en recessió i atur», va afegir.

El candidat del PSOE, Pedro Sánchez, va assegurar que el canvi només el representa el seu partit perquè el canvi ni té «intermediaris» ni pot ser «acceptar els xantatges d'Iglesias perquè segueixi governant Rajoy». En un míting celebrat a la terrassa del Palau de Congressos de Granada davant unes 1.700 persones en el qual també va participar la presidenta andalusa, Susana Díaz, Sánchez va dir que Espanya «no mereix ser governada per la mandra», en al·lusió al PP, ni «bloquejada per la intransigència», en referència a Podem, un partit «que es diu d'esquerres» però que ha bloquejat, va emfatitzar, la investidura d'un candidat socialista. Per això, va assegurar que si depèn del líder de Podem, Pablo Iglesias, no serà president del Govern.

La resposta de Podem

El secretari d'Organització de Podem, Pablo Echenique, va recordar al líder del PSOE que la seva formació li va allargar la mà durant tota la passada legislatura i que el seu vot en contra no va ser a un president socialista, sinó a un programa que era el de Ciutadans. ?Echenique va acusar Sánchez de mentir en afirmar que si depèn dels vots de Pablo Iglesias no aconseguirà ser president del Govern.