L'exalcaldessa de València Rita Barberá va enviar un comunicat a l'Ajuntament on justificava la seva absència en la comissió municipal que investiga la gestió del PP, a la qual no hi va anar perquè considera que no està obligada a fer-ho i, a més, perquè la veu «inoportuna i políticament intencionada».

El comunicat de Barberá va arribar a la comissió de l'Ajuntament disset minuts abans de l'inici de la compareixença prevista, i en ell la senadora territorial assenyalava també que no està provada la comissió de delictes que s'atribueixen al grup municipal popular.

«No estant provada la comissió de fets de caràcter delictiu que presumptament hagi pogut cometre el grup popular, i no tenint cap obligació de comparèixer, comunico que m'abstindré d'assistir a aquesta anomenada comissió d'investigació, de totes totes inoportuna en el temps i políticament intencionada», establia la notificació.

Els representants de tots els grups polítics, excepte el portaveu del PP, van mostrar el seu rebuig a les afirmacions fetes per Barberá i van recordar que la comissió va ser aprovada «en el mateix ple que Barberá va presidir 24 anys».