El Govern grec inicia el desallotjament del camp de refugiats d'Idomeni

Un total de 42 autobusos traslladen en un sol dia més de 2.000 immigrants cap a dos centres d'acollida situats al nord del país

25.05.2016 | 08:10
Una família d´immigrants es prepara per marxar d´Idomeni.
Una família d´immigrants es prepara per marxar d´Idomeni.

El Govern grec va iniciar el desallotjament del campament improvisat d'Idomeni, del qual va aconseguir traslladar durant la jornada 2.031 refugiats en 42 autobusos que els van portar a centres d'acollida organitzats al nord del país. L'operació de reubicació de migrants d'Idomeni, símbol del fracàs de la política migratòria d'Europa -que després del tancament de les fronteres va arribar a acollir més de 12.000 refugiats-, es va desenvolupar sense incidents i continuarà avui. En els últims dies ja havien estat traslladades a estructures organitzades unes 2.500 persones.

A les sis del matí, i amb suport d'uns 400 efectius policials, van començar a sortir els primers autocars amb refugiats, que van ser separats prèviament per nacionalitats i per ètnies per a ser portats a camps diferents. La policia havia obligat ja a la nit de dilluns als mitjans i als voluntaris que es trobaven al lloc a abandonar el campament, i només va permetre a la cadena de televisió pública ERT i a l'agència de notícies grega AMNA romandre-hi per informar sobre el desallotjament.

«No hi ha un objectiu fix de trasllats per a cada dia, la intenció és emportar-se el màxim possible tots els dies», va explicar un portaveu de la Policia. Els trasllats es van fer a instal·lacions a Sindos i Derveni, tots dos situats a Salònica, al nord de Grècia. Es tracta de dos dels set nous centres d'acollida que ha preparat o està enllestint el Govern per donar cabuda a tots els refugiats d'Idomeni, que a primeres hores del matí encara acollia prop de 8.500 persones. En els centres nous hi ha una capacitat d'acollida total per a més de 8.000 persones.

Per altra banda, els vint refugiats -13 sirians i 7 iraquians- que van arribar a Espanya des de Grècia van iniciar la seva nova vida a Barcelona, ??deu; Saragossa, nou, i un a Sevilla i avui tindran l'oportunitat de fer-ho altres vint-i-set que romanien a Itàlia des de fa mesos. Els refugiats arribats ahir són majoritàriament famílies, un d'ells és un nadó que ha nascut durant l'exili del seu país, i ja reben el suport de les ONG que es van a encarregar de la seva acollida, Creu Roja, Cear i Accem, mentre es tramita la seva petició de protecció internacional.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Espanya Internacional

Comença l´evacuació de «la Jungla» de Calais

Comença l´evacuació de «la Jungla» de Calais

Les hores prèvies a l'evacuació han estat marcades pels disturbis i la tensió entre policies i...

L´opció sensata és ser un mateix

En aquests dies difícils per a la gran família socialista, davant la disjuntiva d'afavorir o...

La gestora amenaça el PSC de «divorci» si vota no a la investidura de Rajoy

La gestora amenaça el PSC de «divorci» si vota no a la investidura de Rajoy

Homs informa el Monarca que el PDECat portarà el procés sobiranista fins al final "caigui qui...

Podem avala que els dirigents de les autonomies trenquin amb els socialistes

Podem avala que els dirigents de les autonomies trenquin amb els socialistes

Rajoy es mostra disposat a parlar amb el PSOE de les seves principals demandes i elogia la decisió...

Deixa un toro per evitar més robatoris al seu negoci

Deixa un toro per evitar més robatoris al seu negoci

L'empresa, dedicada al desballestament de vehicles, ja ha sofert set robatoris i ha trobat quatre...

Enllaços recomanats: Premis cinema