El president de Ciutadans, Albert Rivera, va assegurar a Caracas que els veneçolans viuen una «triple crisi», que inclou una «humanitària sense precedents». Rivera va intervenir en una sessió especial de la Comissió de Política Interior de l'Assemblea Nacional Veneçolana (AN, Parlament), controlada per l'oposició. Segons el parer del líder de Ciutadans, «el primer que cal solucionar és la crisi humanitària», i va assegurar que encara que «alguns neguen» que al país caribeny existeixi aquesta crisi, «només cal passejar pels carrers de Caracas, només cal veure la situació per saber que aquí hi ha persones passant gana».

La segona crisi a la qual es va referir va ser la de «seguretat», tot destacant que «no hi ha un país lliure si no és un país segur». El tercer element d'aquesta «triple crisi» a la qual es va referir és el que considera la crisi «més coneguda a Veneçuela, la dels drets humans i drets polítics en aquest país, perquè si no hi ha drets humans no hi ha democràcia».

En un altre ordre de coses, el secretari general dels socialistes, Pedro Sánchez, va assegurar que davant els comicis generals del 26 de juny «el canvi no té intermediaris», de manera que «només el PSOE» podrà «evitar» un nou govern del PP de Mariano Rajoy.

Sánchez va manifestar que els «intermediaris fan pujar molt el preu de les coses», de manera que el «xantatge» del líder de Podem, Pablo Iglesias, «no pot ser que Mariano Rajoy segueixi com a president del Govern».

En aquest sentit, el líder de Podem va assegurar que seria «imprudent» no estendre la mà al PSOE, un partit que considera que sempre serà «fonamental» a Espanya. «Per governar nosaltres sols, jo preferiria que el PSOE governés amb nosaltres», va assenyalar, tot admetent que no creu que Podem obtingui una majoria absoluta.

Per part seva, el ministre d'Economia en funcions, Luis de Guindos, va explicar que a Espanya hi ha marge per a una rebaixa fiscal si hi ha creixement, augmenta la recaptació i es compleixen els objectius de reducció del dèficit. També va considerar que no són necessaris ajustos com una retallada absoluta del nivell de despesa i una pujada d'impostos.