La premsa italiana es fa ressò aquest dijous de la història d'una nena de 9 mesos que ha arribat sola a l'illa italiana de Lampedusa juntament amb altres immigrants de Mali, després que la seva mare morís durant la travessia a la Mediterrània per les cremades del carburant.

Juntament amb les fotos de la bolcada d'un pesquer amb prop 600 immigrants a bord mentre es realitzaven les tasques de rescat, els mitjans italians publiquen la d'aquesta petita en braços del metge de l'ambulatori de Lampedusa, Pietro Bartolo.

La nena va estar rescatada fa uns dies quan viatjava en una llanxa pneumàtica amb 150 persones més procedents de Mali, algunes d'elles, com moltes de les que viatgen en aquestes condicions per la Mediterrània, amb greus cremades causades pel combustible que vessa.

Els immigrants van lliurar a la nena a la Guàrdia Costera i van explicar que s'havia quedat sola durant la travessia des de Líbia en morir la seva mare per les greus cremades que va patir.

A la seva arribada ahir a Lampedusa, la nena va ser lliurada al doctor Pietro Bartolo, el metge que treballa a la petita illa italiana, la més propera a les costes africanes ajudant els immigrants i que és el protagonista de la pel·lícula sobre el drama de la immigració "Fuocoammare" del director Gianfranco Rosi i que va guanyar el Lleó d'Or en l'últim Festival de Berlín.

Bartolo va explicar al canal d'informació 24 hores "SkyTG24" que la nena va ser atesa immediatament i alimentada i es troba en perfecte estat de salut.

La nit l'ha passat al centre d'acollida de l'illa "en molt bones mans", acudida pels cooperants, i que avui serà traslladada a un lloc més adequat i es començaran els tràmits perquè pugui ser adoptada.

El metge de Lampedusa no amaga que s'ha encapritxat de la petita, i que ha demanat que pugui ser ell qui s'ocupi de les seves cures i posteriorment optar a adoptar-la.