La Policia federal belga va deteir quatre persones en vuit batudes a diferents punts de la regió de Flandes (nord), que van ser inculpades d'activitats terroristes per intentar reclutar combatents per a la gihad a Síria o Líbia i a les quals es va relacionar amb la planificació d'atacs a Bèlgica.

«Sobre la base dels resultats provisionals de la recerca, es pot afirmar que hi hauria hagut projectes d'atemptats a Bèlgica», va explicar la Fiscalia federal en un comunicat, en què va aclarir que aquestes indagacions són independents de l'expedient dels atemptats del 22 de març a l'aeroport i el metro de Brussel·les, on hi va haver 32 víctimes mortals. La Fiscalia federal va afegir que «de moment no hi ha cap vinculació» entre aquesta investigació i la del 22-M.

El Ministeri públic va explicar que, en el marc d'un expedient sobre terrorisme, la policia federal d'Anvers va executar 8 mandats d'escorcoll a petició d'un jutge d'instrucció de Malines. Entre d'altres llocs, els escorcolls es van dur a terme a les localitats de Ternat, Borgerhout i de la pròpia Anvers, i en ells «no es van trobar armes ni explosius».