El vicesecretari d'Acció Sectorial del PP, Javier Maroto, va manifestar que «és molt difícil de creure» que Luis Bárcenas no tingui «patrimoni suficient per pagar pels delictes que presumptament ha comès», en referència a la fiança imposada subsidiàriament al partit per la seva presumpta caixa B. Maroto va fer aquestes declaracions a la seva sortida dels jutjats, on va declarar per la querella que li va interposar l'extresorer del PP per suposades injúries i calúmnies.

El dirigent popular es va expressar d'aquesta manera en relació amb la fiança d'1,2 milions d'euros imposada al PP pel jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata com a responsable civil subsidiari del suposat finançament irregular del partit, en no haver estat satisfetes les fiances reclamades als principals acusats, entre ells Bárcenas. «Que ningú tingui cap dubte que a qui se li demana és Bárcenas», va manifestar, i «només subsidiàriament», si aquest no té diners, «se li demana al PP».

Maroto va reiterar davant del jutge la «repugnància» que li produeix l'extresorer del Partit Popular per l'«enorme dany» que ha causat «al «crèdit i bon nom» del partit. El vicesecretari va manifestar que li sembla «absolutament necessari» que algú que tingui a prop els mitjans pugui «posar-li veu» al que una «immensa majoria de militants del PP» sent en relació a Bárcenas.

Per part seva, Bárcenas va assenyalar que Maroto li produeix «repugnància» i «un fàstic terrible», després que aquest s'expressés en els mateixos termes respecte a ell.

Es va expressar així a la seva entrada als jutjats, on estava citat a declarar per la querella que li va interposar el sindicat de presons Acaip per afirmar que a la presó de Soto del Real es donen pallisses a presos. L'extresorer va titllar el dirigent popular de «polític d'escàs nivell» que està «absolutament desacreditat» i el va acusar de no creure en la presumpció d'innocència, raó per la qual «ell ??mateix es desqualifica».