L'extensió de les vagues i bloquejos contra la reforma laboral a França, en particular en l'energia, va esgotar el combustible en un terç de les gasolineres i amenacen d'asfixiar l'economia i fer trontollar un Govern que assegura que garantirà l'aprovisionament. El primer ministre francès, Manuel Valls, es va reafirmar en la seva posició que no es retirarà el projecte de llei de treball, ni es modificarà l'article més polèmic, que pretén afavorir la negociació a l'interior de les empreses en detriment dels convenis col·lectius.

Valls va afegir que la seva «porta continua oberta per al diàleg», una sonda llançada després que diversos parlamentaris del seu propi Partit Socialista (PS), encapçalats pel cap del grup a l'Assemblea, Bruno Le Roux, haguessin llançat la idea que hi ha espai per negociar algunes concessions sobre aquest article.

El fet és que les vagues i bloquejos de refineries i dipòsits de petroli promoguts per la CGT per exigir la retirada del text van elevar per sobre de 4.000 les gasolineres en les quals s'havia esgotat totalment o parcial el carburant, d'un total de 12.000 que hi ha a França. El secretari d'Estat de Transports, Alain Vidalies, va dir que a la regió de París un 40% de benzineres havien esgotat les seves existències.