El PP ha recorregut el pagament d'1,2 milions d'euros en concepte de fiança com a responsable civil subsidiari pel cas Bárcenas sobre la suposada caixa B del partit, al·legant que el jutge José de la Mata no ha tingut en compte els béns ja dipositats per alguns dels responsables directes. «Havent-se afermat un total» de 15,6 milions d'euros per part dels acusats, el PP no entén «per què aquesta quantia no va afectar, com necessàriament hauria d'haver fet, les quanties requerides a aquesta part», que «no es van veure reduïdes ni en un cèntim d'euro», assenyala el partit en el recurs de reposició contra aquesta decisió.

Considera que els béns posats a disposició del Jutjat pels acusats «serien suficients» per cobrir la fiança exigida al partit al qual «no s'hauria d'exigir cap prestació de fiança» tret que se li estigui donant al PP el tractament de responsable solidari en lloc de subsidiari.

El PP qualifica així d'«error» que De la Mata li reclami aquesta quantitat amb l'argument que no han estat satisfetes la totalitat de les fiances reclamades als principals acusats i al despatx d'arquitectes Unifica, el que va reformar la seu del PP al carrer Gènova.