El G-7 es va comprometre a aplicar estratègies econòmiques coordinades «més enèrgiques i equilibrades» i alhora va qualificar el «Brexit» d'amenaça per al comerç internacional, la creació d'ocupació o el creixement global. Els líders de les set economies més desenvolupades i la UE van adoptar aquest compromís en una declaració conjunta rubricada al final de la cimera celebrada al parc natural d'Ise-Shima (centre del Japó).

El G-7 va reconèixer l'existència d'un alentiment global motivat per la frenada de la Xina i els emergents i va apostar per reforçar «polítiques econòmiques de forma cooperativa utilitzant un conjunt de mesures més enèrgic i equilibrat, amb la intenció d'aconseguir ràpidament un patró de creixement ferm i sostenible», segons el document.

El text està en línia amb el tractat pels ministres de Finances del G-7 el cap de setmana previ a Sendai (nord-est del Japó), on es va declarar la necessitat d'usar totes les eines disponibles -monetàries, fiscals i estructurals- per atendre la situació global i també a cada escenari domèstic.

La proposta uneix els enfocaments britànic o alemany, partidaris de la disciplina pressupostària i de les reformes estructurals per poder incrementar la competitivitat, amb les postures del Japó, Estats Units o Canadà, que defensen polítiques comunes d'estímul fiscal i inversió pública per promoure la demanda.

De fet, a la cita el primer ministre japonès, Shinzo Abe, va parlar d'un escenari com el que va deixar la fallida de Lehman Brothers per insinuar les properes apostes de Tòquio, que, de cara a no comprometre la seva recuperació, apunten a més estímuls monetaris.