La periodista espanyola segrestada per la guerrilla a Colòmbia queda en llibertat

28.05.2016 | 00:00

La periodista espanyola Salud Hernández-Mora va quedar ahir en llibertat després de passar 6 dies en mans de la guerrilla de l'ELN a la regió colombiana del?Catatumbo. «Estic bé. Moltíssimes gràcies a tots els col·legues, a tots vosaltres a tota la gent que ha resat i ha estat amb mi», va assegurar la periodista, tot agraint la seva tasca a l'església catòlica i a la Defensoria del Poble.
Hernández-Mora va ser entregada per suposats guerrillers a una missió humanitària en una zona selvàtica situada entre els municipis de Teorama i Santo Calixto, prop de la frontera amb Veneçuela.
Hores abans, el ministre de Defensa, Luis Carlos Villegas, havia confirmat que Hernández i els seus col·legues colombians Diego De Pablos i Carlos Melo estaven en mans de la guerrilla de l'Exèrcit d'Alliberament Nacional (ELN).
L'ambaixador d'Espanya a Colòmbia, Ramón Gandarias Alonso de Celis, s'havia traslladat a la zona del Catatumbo per «seguir de primera mà» les operacions del Govern colombià per trobar la periodista espanyola. El diplomàtic va viatjar en companyia del conseller d'Interior de l'ambaixada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema