L'Audiència Provincial de la Corunya ha ordenat reobrir la instrucció iniciada per l'accident d'un tren Alvia a Santiago per «aclarir diversos extrems» exposats a les pericials practicades, que incidien en deficiències de seguretat a la via. La causa la porta el jutjat d'instrucció número 3 de San Jaime, al capdavant del qual hi ha ara el magistrat Andrés Lago Louro, i que havia tancat la investigació amb el maquinista d'aquest comboi, Francisco José Garzón Amo, com a únic imputat pel sinistre en què el 24 de juliol de 2013 van morir 80 persones i 150 van quedar ferides.

La secció sisena de l'Audiència Provincial de la Corunya, amb seu a Santiago, ha estimat, d'aquesta manera, diferents recursos d'apel·lació interposats contra la interlocutòria que va posar fi a la instrucció del cas Alvia i ha ordenat al jutjat que segueixi investigant.

La Sala ha acordat retrotreure la causa a la fase de diligències prèvies, i ordena, per tant, que «es practiqui la ratificació i aclariment» de dos informes pericials, a més de les proves que es considerin necessàries per determinar diversos extrems. El primer d'ells és «si ha existit i era normativament i tècnicament necessària una avaluació integral del risc de la línia 082 que tingués en compte la situació de perill concretament existent en el revolt on es va produir l'accident».