Un jutge mexicà suspèn provisionalment l'extradició del Chapo Guzmán als EUA

29.05.2016 | 00:00

Un jutge mexicà ha concedit una suspensió provisional al narcotraficant Joaquín el Chapo Guzmán en contra de la decisió de la Secretaria de Relacions Exteriors (SRE) d'extradir el capo als Estats Units. Segons va aparèixer publicat en el Consell de la Judicatura Federal (CJF), divendres es va donar a conèixer que el Jutjat Tretzè de Districte d'Empara en matèria penal de la Ciutat de Mèxic va concedir aquesta suspensió provisional com a una mesura cautelar i d'acord amb els plantejaments d'un judici d'empara.
Aquesta suspensió tindrà efecte "fins que es notifiqui a les autoritats responsables del que es resolgui en relació amb la suspensió definitiva", va explicar el jutge.
A més, va donar un termini "improrrogable" de 48 hores perquè la Cancelleria presenti un informe que justifiqui que aquesta decisió compleix amb el Tractat d'Extradició signat entre els dos països. Si no rep aquest document, es celebraria una audiència el proper 2 de juny. El Chapo afronta nombrosos càrrecs als EUA. Una cort de Califòrnia l'acusa de tràfic de cocaïna i una altra de Texas li imputa delinqüència organitzada, homicidi i possessió d'armes de foc.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema