Centenars de persones podrien haver mort en els últims dies en el Mediterrani en diversos naufragis, segons diverses organitzacions, una xifra dramàtica que demostra que la crisi migratòria a Europa està lluny d'acabar.

Metges Sense Fronteres va alertar a Twitter que "al voltant de 900 persones podrien haver mort en el Mediterrani Central en l'última setmana". Per la seva banda, la portaveu d'ACNUR a Itàlia, Carlotta Sami, va escriure diversos missatges a la mateixa xarxa social, i en el primer va afirmar: "Mai sabrem el nombre exacte, mai sabrem les seves identitats, però supervivents expliquen que més de 500 persones han mort".

Itàlia va viure la setmana passada intenses arribades i va coordinar el rescat de gairebé 13.000 persones en diverses operacions desplegades en el Mediterrani, concretament al Canal de Sicília, que separa l'illa de Sicília i la costa africana de Tunísia.

En l'última setmana, a més, han tingut lloc diversos naufragis al Mediterrani: tres de confirmats en tres dies consecutius en els quals es van recuperar, almenys, 65 cossos. No obstant això, alguns dels supervivents que van arribar al port italià en les últimes hores van assegurar a les organitzacions que els van assisti que hi va haver, com a mínim, un quart naufragi.

Els salvats en els últims dies estan arribant progressivament a diferents ports italians: tan sols ahir van arribar ahir a Messina (Sicília) 382 persones, i a Palerm (Sicília) unes 600. A més, al port de Reggio Calàbria van desembarcar 629 persones i la Marina va portar a terra els 45 cossos recuperats en el naufragi del divendres.