Almenys dotze persones van morir dissabte a la nit i diverses més van resultar ferides en un nou atac armat contra una penya del Reial Madrid a la localitat de Naher al Imam, 35 quilòmetres al nord-est de Baquba, capital de la província de Diyala, a l'est de l'Iraq, segons va informar ahir una font de seguretat.

L'atac es va produir quan els aficionats es trobaven veient per televisió la final de la Lliga de Campions que va enfrontar el Reial Madrid i l'Atlètic de Madrid. La font va afegir que els morts tenen entre 18 i 30 anys, i que estaven celebrant una festa modesta quan un grup d'homes armats va disparar intensament amb armes lleugeres abans de fugir.

El governador de Diyala, Muzanna al Tamimi, va declarar al periòdic iraquià Al Mada Press que l'objectiu d'aquest atac és "provocar la discòrdia i la confrontació sectària". Segons Al Tamimi, la majoria de les proves indiquen la implicació del grup terrorista Estat Islàmic (EI) en l'atac. El passat 13 de maig, un atac similar contra una cafeteria on es reunia la penya del Reial Madrid de la ciutat de Beleu, al nord de Bagdad, va causar la mort a almenys tretze persones.