L'expresident de la Junta andalusa Manuel Chaves va admetre que és «possible» que «no tot» estigués «bé» en la gestió de la formació professional i les polítiques d'ocupació, però va destacar que «sempre» va actuar dins «de la més estricta legalitat» i va descartar algun «frau» a la Junta. «Crec que va ser una execució i una gestió raonablement bona. Segurament, no tot estava bé, és possible que hi hagués irregularitats, però no crec que hi hagués cap il·legalitat ni cap tipus de frau dins de l'Administració; aquesta és la meva opinió», va explicar Chaves, que va destacar que «mai» va rebre cap «alerta» sobre «qualsevol tipus d'irregularitat» en la gestió dels cursos.

«Ho repetiré fins al final dels meus dies: durant els meus anys de Presidència mai he tolerat, impulsat o mantingut cap il·legalitat en cap àmbit», va emfatitzar. Sotmès a les preguntes a la comissió del Parlament que investiga el presumpte frau en els cursos de formació des de l'any 2002, Chaves, que va ser president de la Junta entre els anys 1990 i 2009, va assenyalar que és «possible» que es poguessin haver comès actes il·lícits, però «seria per part de qui els va cometre, no de cap directiu de l'Administració», i va reiterar que l'execució va ser «positiva, raonable, útil i eficaç».

Per part seva, l'expresident de la Junta José Antonio Griñán va mostrar el seu convenciment que l'Administració autonòmica va actuar, en el cas dels fons de formació, d'acord amb la legalitat, i va afirmar que «les deficiències que han pogut produir-se no han estat de l'Administració, sinó contra ella».

Durant la seva compareixença davant la comissió d'investigació, Griñán va defensar que en aquesta qüestió l'Administració «ha actuat d'acord amb la legalitat i mitjançant processos reglats i garantistes».

L'expresident andalús, que va ocupar aquest càrrec entre 2009 i 2013, va destacar que l'interventor general de la Junta va definir el procediment relacionat amb les exceptuacions com a «garantista», i va destacar que «no existeix a cap altra comunitat excepte a Andalusia» «Era legal i no eximia d'obligació de compliment», va defensar Griñán.