L'exdictador del Txad Hissène Hauré va ser condemnat a cadena perpètua al Senegal per un tribunal especial de la Unió Africana, posant fi així a més de 26 anys d'impunitat i un asil daurat a Dakar, on va aconseguir refugiar-se després de perdre el poder el 1990. El tribunal especial de la Unió Africana (UA) encapçalat pel magistrat Gberdao Gustave Kam va declarar culpable de crims contra la humanitat i tortures Hissène Hauré, en el mandat del qual es van registrar uns 40.000 assassinats polítics i més de 200.000 casos de tortura.

«Les Cambres el condemnen a cadena perpètua i té un termini de 15 dies per apel·lar el veredicte», va declarar el president de les CAE en acabar la lectura de la sentència. «Les Cambres el declaren culpable de crims contra la humanitat, de violacions i relacions sexuals forçoses, de raptes, de tortures i actes criminals», va sentenciar Kam.

Hissène Habré, vestit amb el seu tradicional bubu blanc i turbant de mateix color, no va manifestar cap reacció al veredicte del tribunal, mantenint així l'actitud de total indiferència que ha adoptat des del començament del judici al juliol el 2015.

El tribunal va considerar que, sent cap de l'Estat, màxim cap de les forces armades i de la guàrdia presidencial, Hauré controlava directament i personal el sistema de repressió que va crear ell mateix i que va causar milers de víctimes entre 1982 i 1990. Va destacar així mateix la plena responsabilitat d'Hauré en els crims comesos per la Direcció de Documentació i Seguretat (DDS) i la Brigada de la Seguretat Interior (BSIR), veritables braços armats de la repressió. La pena infligida a l'anomenat «Pinochet africà» coincideix amb la petició de la Fiscalia.