El candidat del PSOE, Pedro Sánchez, ha inclòs en els seus compromisos de govern arribar a un «pacte polític» amb Catalunya que «reconegui la seva singularitat» i «millori el seu autogovern», segons el document «Compromisos per a un sí al Govern del canvi», que va presentar a Madrid.

Sánchez manté entre les seves ofertes electorals el seu projecte de reforma constitucional votada per tots els espanyols i, en aquest marc, situa l'acord amb Catalunya, «respectant les implicacions del principi d'igualtat».

El candidat del PSOE es va comprometre a sotmetre's a una moció de confiança d'aquí a dos anys per «retre comptes» del compliment de les seves promeses davant els espanyols si és investit president després de les eleccions del 26 de juny. «En els gairebé dos anys que porto al capdavant del PSOE i especialment en els últims cinc mesos, si alguna cosa he demostrat és que sóc un polític que faig el que dic, que compleixo la meva paraula», va dir al costat d'un gran panell de promeses signades i «calendaritzades».

El president del Govern en funcions i líder del PP, Mariano Rajoy, va advertir al PSOE que Podem li està «mullant l'orella», i va avisar Ciutadans que els qui pretenguin dedicar la seva campanya a criticar el PP es quedaran «en molt poc». Rajoy va intervenir en un esmorzar-míting a Badajoz, organitzat pel PP d'Extremadura, en el qual va insistir que el seu partit és «l'única força política que pot aturar la deriva radical en què alguns estan instal·lats».

El president de Ciutadans, Albert Rivera, va assegurar que si aconsegueix governar després de les eleccions del 26-J, no només no apujarà els impostos sinó que li agradaria fins i tot poder «abaixar-los» al final de la legislatura. La classe mitjana, va assegurar durant una conferència al Club Siglo XXI, «no aguanta més pressió fiscal» i, per tant, al programa de Ciutadans no es té en compte cap increment impositiu.