El ministre d'Economia i Competitivitat en funcions, Luis de Guindos, va afirmar que és «perfectament possible i compatible» una reducció de l'IRPF amb el compliment de la reducció del dèficit compromès amb Brussel·les. De Guindos va afirmar que una rebaixa de dos punts en l'IRPF «redueix la falca fiscal i afavoreix l'oferta i la demanda d'ocupació».

«La reducció d'impostos que planteja el programa electoral del PP és factible i compatible i el truc és mantenir el creixement econòmic», va explicar, després d'assenyalar que si l'alça del PIB està a l'entorn del 2,5% o del 3% «no tinguin el més mínim dubte que és possible i compatible amb la reducció del dèficit».

El ministre en funcions va assenyalar que la rebaixa fiscal afavoreix més el consum i va reiterar que «és perfectament possible». Va recordar que el programa d'estabilitat enviat a Brussel·les assenyala que el 2017 Espanya sortirà del «braç corrector» de la Comissió Europea (CE), ja que el dèficit públic estarà per sota del 3% del PIB i va dir que «sense prendre mesures addicionals» se situarà en l'1,6% el 2019. «Es tracta de compatibilitzar i és perfectament ajustable i coordinable l'objectiu de reducció de dèficit amb aquesta reducció de l'IRPF», va destacar.

El president de Ciutadans, Albert Rivera, va demanar a Mariano Rajoy que no vengui «fum», referint-se a la baixada de l'IRPF que ha promès el candidat del PP, perquè per a això ja hi ha el líder de Podem, Pablo Iglesias, i el va animar també a no fer promeses que no pot complir.

Rivera, després de visitar l'Acadèmia de Cinema, va advertir sobre l'estratègia electoral de Rajoy i Iglesias, als qui va criticar per entrar en la dinàmica de «a veure qui puja l'aposta i ven més fum» perquè al final els comptes no quadrin.

El Govern, va recordar el líder de Ciutadans, ha fet una «mala gestió», desviant el dèficit en més d'un punt, el que, entre altres conseqüències, ha suposat deixar la caixa de la Seguretat Social a la meitat. «Crec que cal demanar-li responsabilitat i serietat a Rajoy», va afegir.