El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, va demanar als catòlics que desobeeixin aquelles lleis que considerin injustes basades en «la ideologia més insidiosa i destructora de la humanitat de tota la història, que és la ideologia de gènere». Cañizares es va expressar en aquests termes a la Catedral al final de la processó del Corpus Christi.

El cardenal va instar els fidels valencians a «encarnar el projecte eucarístic en la vida quotidiana, en la família, a l'escola, a la fàbrica», el que implica «testimoniar que la realitat humana no es justifica sense referència al creador».

Precisament, segons l'Arquebisbat, «això és el que destrueix la ideologia més insidiosa i destructora de la humanitat de tota la història, que és la ideologia de gènere, que intenten imposar-nos poders mundials més o menys solapadament amb legislacions que no s'han d'obeir».

Cañizares es va referir expressament a la Comunitat Valenciana i va demanar «a qui correspongui» evitar «una propera legislació inspirada en aquesta mateixa ideologia per no anar contra l'home ni contra la humanitat», tot afegint qie «València no es mereix això, no pot ser punta de llança en l'aplicació d'aquesta ideologia insidiosa».

Per part seva, els portaveus parlamentaris de les Corts Valencianes van lamentar la crida de Cañizares a desobeir les lleis de gènere, paraules que fins i tot el PP no veu «afortunades», tot i que va apel·lar a la llibertat d'expressió i va lamentar la «campanya» contra el prelat.

El portaveu socialista, Manuel Mata, va anunciar que promouran per al pròxim ple una declaració institucional de rebuig a les paraules de l'arquebisbe de València a la Catedral.