El Parlament alemany va aprovar per pràctica unanimitat una resolució que reconeix com a genocidi les matances d'armenis comeses fa més d'un segle per l'imperi otomà, decisió que va obrir una nova crisi diplomàtica entre Berlín i Ankara.

La moció, consensuada per la coalició de conservadors i socialdemòcrates que dóna suport al Govern d'Angela Merkel, juntament amb Els Verds, només va rebre un vot en contra i una abstenció, va confirmar el president del Bundestag (cambra baixa), Norbert Lammert, després d'aproximadament una hora de debat.

El text reconeix com a «genocidi» -terme que rebutja Turquia- la mort d'entre 800.000 i 1,5 milions de persones de les minories cristianes d'Armènia en les matances de 1915, així com la responsabilitat alemanya en elles, com a país aliat en aquells dies amb l'Imperi Otomà.

Després de conèixer la seva aprovació, el president turc, Recep Tayyip Erdogan, es va afanyar a afirmar, com ja havia advertit prèviament, que «afectarà seriosament a les relacions entre Alemanya i Turquia». Com a «primera reacció» va anunciar la crida a consultes del seu ambaixador a Berlín, Hussein Avni Karslioglu, que havia assistit al debat des de la tribuna de convidats del Bundestag.