El fort temporal de pluges causa almenys 11 morts a Alemanya i 2 a França

04.06.2016 | 00:00
Vehicles circulen amb dificultats per una ciutat inundada, a França.

El temporal que ha afectat diverses regions d'Alemanya en els darrers dies ha causat almenys 11 morts i danys de centenars de milions d'euros a diversos llocs del país. En les darreres hores, les pluges han amainat, però el perill de fortes tempestes segueix vigent, segons els serveis meteorològics. El temporal ja havia deixat quatre morts el cap de setmana al Baden-Württemberg i greus destrosses tant en aquest estat federat com a Baviera, però en els darreres dos dies el nombre de les víctimes mortals ha augmentat.
Els equips de salvament van rescatar sis cadàvers més a Baviera i un home que havia estat internat en un hospital va perdre la vida ahir.
Durant la tarda de dijous es va aconseguir restablir el subministrament elèctric a les localitats més afectades -Simbach, Triftern i Tann- pràcticament en la seva totalitat. S'estima que els danys causats per les inundacions al districte de Rottal-Inn arriben a centenars de milions d'euros.
Paral·lelament, el riu Sena crexia ahir cada hora uns pocs centímetres al seu pas per París, que observava amb temor i una mica d'impotència com les aigües amenaçaven de penetrar a llars, empreses i alguns dels monuments més visitats del món. El pic de la crescuda, diuen les autoritats, s'havia d'assolir durant la nit d'ahir per arribar a una altura propera als 6,50 metres, un nivell que no es veia a la Ciutat de la Llum almenys des de 1982. Almenys 20.000 persones han hagut de ser evacuades d'altres localitats veïnes i almenys dues persones han perdut la vida com a conseqüència de les fortes pluges.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema