La guàrdia costanera grega va dur a terme una operació de rescat d'una embarcació amb prop de 700 migrants, a la deriva a 85 quilòmetres al sud de la localitat cretenca de Kalí Limeni, en què va recuperar nou cadàvers i va poder salvar 340 refugiats. Els guardacostes grecs van assegurar que les bones condicions meteorològiques van ajudar en les tasques de rescat del vaixell, que es trobava a aigües internacionals. En l'embarcació, de 25 metres d'eslora i que segons les autoritats podria tractar-se d'un vaixell de pesca, hi havia entre 600 i 700 immigrants.

A més de dos vaixells enviats pels guardacostes grecs, cinc embarcacions civils més que es trobaven a la zona van ajudar en les tasques de salvament, per a les quals Grècia va desplaçar un helicòpter Super Puma i un avió. Segons l'Organització Internacional per a les Migracions (OIM), el vaixell hauria sortit d'Alexandria, a Egipte.

Amb el d'ahir són ja tres els rescats comptabilitzats aquesta setmana a la ruta que connecta el nord de l'Àfrica amb l'illa de Creta, encara que en els dos casos anteriors se sap que el destí final era Itàlia. L'OIM ha detectat en les últimes setmanes un increment de l'activitat en la ruta del Mediterrani central, que uneix el nord d'Àfrica amb Itàlia, i un descens en les arribades a Grècia.

Malgrat que l'acord entre la Unió Europea (UE) i Turquia ha frenat aquestes darreres, no les ha aturat completament, i en les últimes hores han arribat a Grècia 152 refugiats, la major part d'ells a Quios.

La tensió creixent en els campaments de refugiats de les illes de l'Egeu oriental, en gran part pel retard en l'examen de les demandes d'asil que fa que milers de refugiats visquin a les illes sense dret d'abandonar-les, genera enfrontaments entre migrants de nacionalitats diferents gairebé cada dia.

Durant la nit de dijous, una baralla entre refugiats de diverses nacionalitats en el camp de Samos va deixar almenys 15 immigrants ferits, mentre que la Policia va realitzar desenes de detencions. Els disturbis es van iniciar quan fins a 150 persones de nacionalitats marroquina, pakistanesa i afganesa van començar a barallar-se entre elles, arribant a provocar un gran incendi dins del mateix campament.

La intervenció d'un grup dels agents antiavalots i del cos de bombers de Samos, que va controlar el foc, van fer tornar la calma al camp. Alguns dels refugiats anaven armats amb barres metàl·liques i ganivets i un grup d'ells va llançar pedres contra els bombers i els periodistes que es trobaven allà, encara que ningú va resultar ferit. Incidents similars als de Samos es van produir durant la matinada de dimecres a dijous en el camp de Moria, a l'illa de Lesbos.