Troben amb vida el nen que va ser abandonat al bosc com a càstig al Japó

El menor es va aixoplugar en un hangar que utilitza l'Exèrcit en cas de pluja en el qual no hi ha electricitat però sí una aixeta d'aigua

04.06.2016 | 00:00
Yamato?Tanooka, un supervivent.

Una de les recerques més angoixants i contrarellotge que es recorda al Japó ha tingut un imprevist final feliç. Yamato Tanooka, el nen de set anys abandonat com a càstig fa sis dies pels seus pares en ple bosc, va ser trobat amb vida i en bones condicions físiques. La imatge del petit en llitera durant el seu trasllat en un helicòpter a l'hospital de Hakodate retransmesa per les televisions nipones va alleujar el país asiàtic, que ha viscut una setmana de suspens preguntant-se on es trobava Yamato i en ple debat sobre la desproporció del càstig imposat al nen.
Militars que es trobaven realitzant exercicis a la zona van trobar per casualitat el menor, que s'havia refugiat des del passat dissabte en un hangar de l'Exèrcit situat a uns cinc quilòmetres del punt en què va desaparèixer.
Aquestes instal·lacions, els voltants de les quals ja van ser inspeccionats dilluns passat, són usades en cas de pluja per les Forces d'Autodefensa japoneses. Els xàfecs d'ahir van provocar que efectius de l'Exèrcit es protegissin a l'hangar, on van trobar el menor.
Durant els sis dies que va passar completament sol en aquesta zona boscosa poblada per óssos, només va beure aigua i va suportar les baixes temperatures, que van arribar als 5 graus, abrigant-se entre dos matalassos. Yamato es va resguardar des de dissabte a la nit a l'ampli i atrotinat hangar de fusta, on no hi havia electricitat ni menjar, tot i que sí una aixeta gràcies a la qual va poder beure aigua. «Li he demanat perdó per haver-li causat tant dolor», va explicar visiblement emocionat el pare.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema