L'exsecretària d'Estat Hillary Clinton i el senador per Vermont Bernie Sanders concentren tots els esforços a les eleccions primàries de dimarts a Califòrnia, l'estat que més delegats reparteix per als demòcrates i la traca final d'aquest llarg període de votacions als EUA. Clinton, favorita per obtenir la nominació del Partit Demòcrata a la Casa Blanca des d'abans de presentar les seves aspiracions, ha vist com el seu rival, que s'autodenomina socialista, s'ha negat a abaixar els braços malgrat que els números per aconseguir la victòria no estan de la seva part.

El senador per Vermont ha obtingut un gran suport popular, sobretot entre els més joves, cosa que l'ha fet pujar, al llarg dels mesos, des d'una campanya amb escàs finançament a una empenta popular a través de les petites donacions.

Els analistes coincideixen de manera unànime que la seva candidatura, fonamentada en la defensa de la classe treballadora i la reducció de la desigualtat, ha empès Clinton a moure's cap a l'esquerra, uns principis que està disposat a portar a la convenció demòcrata, que se celebrarà el 25 de juliol a Filadèlfia.

Les opcions del legislador de ser el candidat demòcrata són gairebé zero, tenint en compte que l'exsecretària d'Estat i exsenadora per Nova York està a només 71 delegats d'assolir els 2.383 necessaris per convertir-se oficialment en l'aspirant a la Casa Blanca pel seu partit, mentre que només a Califòrnia aquest dimarts n'hi ha en joc 546.

No obstant això, tot i celebrar-se primàries el mateix dia en altres cinc estats, Sanders és conscient del pes que té Califòrnia.