Almenys quatre persones han mort i 24 més han resultat ferides des que van començar les inundacions d'aquesta setmana a França, segons va dir el primer ministre francès, Manuel Valls, ahir. El cap de l'Executiu va afegir també que la xifra de persones que han hagut de ser evacuades com a conseqüència de les crescudes supera ja les 20.000, de les quals 17.500 resideixen a la regió d'Ille-de-France, que inclou París i els seu voltant.

El nivell de vigilància taronga, el segon més alt després del vermell, està actiu en 19 departaments de l'Estat francès: en cinc casos per les tempestes previstes i en 17 més pel risc d'inundacions.

El primer ministre té previst rebre dilluns al Palau de Matignon les companyies asseguradores i dimarts, mantindrà reunions "interministerials". El Govern, va dir Valls, ha rebut almenys 300 peticions de declaració de desastre natural només a la regió de l'Ille-de-France.

El Sena s'estabilitza

D'altra banda, l'alcaldessa de París, Anne Hidalgo, va assegurar després de reunir-se amb el seu equip a l'Ajuntament que la situació s'ha estabilitzat a la capital i que s'ha arribat a l'inici de la baixada del Sena, encara que va insisitir que "s'ha de continuar vigilant". I és que encara s'esperen noves pluges de cara a les properes hores i dies.

El nivell del riu al seu pas per París va començar ahir al matí a baixar de manera molt lenta després d'arribar fins als 6,09 metres a les tres de la matinada anterior, segons van informar des del servei de prevenció de crescudes francès, Vigicrues.

Sis hores després de registrar-se la punta màxima, a les nou del matí l'alçada des de l'estació de mesurament d'Austerlitz arribava ja als 6,05 metres.