Internar en illes i deportar els refugiats rescatats al mar i rebre només a qui demani asil en camps d'acollida a l'Orient Mitjà són algunes de les propostes que fa el ministre d'Exteriors d'Àustria, el conservador Sebastian Kurz, en un entrevista que publicava ahir el diari Die Presse. "La Unió Europa ha de deixar clar que qui intenti entrar il·legalment a Europa ha de perdre el seu dret a l'asil", planteja el cap de la diplomàcia austríaca a la xerrada.

Kurz declara fins i tot que ser rescatat al mar "no ha de vincular-se amb un bitllet per a l'Europa Central". Per això, proposa un model com el que aplica Austràlia: augmentar les patrulles marítimes per interceptar les embarcacions amb refugiats i internar-los en illes, com fa aquest país a Nauru o Papua-Nova Guinea.

Kurz planteja que els que siguin rescatats tractant d'arribar a Europa han de ser enviats al seu país d'origen i posa com a exemple la possibilitat d'arribar a un acord al respecte amb Líbia. "Si aquesta cooperació no és possible, llavors la gent ha de ser acollida i atesa en un centre d'asil, idealment en una illa", va manifestar el ministre d'Exteriors.